Oprecht

bloesem

dian-driessenIk ben Dian Driessen.

In de jaren dat ik bij een uitvaartonderneming werk heb ik veel manieren van afscheid nemen gezien. En merkte dat een persoonlijk afscheid niet vanzelfsprekend is, terwijl die behoefte er vaak wel is.
Om mensen te helpen in het inhoud en vorm geven van een persoonlijk afscheid van een dierbare heb ik de opleiding ritueel begeleiden gevolgd bij Het Moment in Amersfoort. In 2013 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

Als ritueel begeleider zorg ik samen met de nabestaanden voor een zo persoonlijk mogelijk afscheid. Ik voel mij oprecht betrokken en leef mee, maar ben als professional ook een rustpunt in deze emotionele dagen. Een fundament waar nabestaanden voor en tijdens een uitvaart op kunnen steunen.

Naast mijn werk als ritueel begeleider werk ik al bijna dertig jaar bij mensen met een verstandelijke beperking. Ook daar kom ik regelmatig met de dood in aanraking. Juist voor deze mensen is het heel belangrijk om de dood tastbaar te maken, een persoonlijk afscheid is daarbij altijd een must. Op het eigen niveau, met de juiste toon, en met eigen rituelen.

Als ritueel begeleider zorg ik vooral voor de inhoud van de afscheidsdienst; uw uitvaartondernemer zorgt voor de organisatie ervan. Dankzij goede samenwerking en communicatie zorgen we gezamenlijk voor een persoonlijk afscheid.

 

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR).

lbvr